zondag 26 oktober 2014

Spelletjes met ballonnen - deel 1


Spelen met ballonnen

Ballonnen worden niet alleen veel gebruikt als artikel voor feestjes en partijen maar kunnen ook onderdeel zijn van spel. Hieronder een aantal voorbeelden van spelletjes voor peuters.

Hoog houden

Wie van de kinderen kan een ballon het langst omhoog houden? Geef alle kinderen een ballon en vraag ze om hem met tikjes zo lang mogelijk in de lucht te houden. Degene die 'm op de grond laat vallen moet op de grond gaan zitten en is 'uit'. wie kan het langst zijn ballon in de lucht houden?

Tikkertje

Voorzie twee ballonnen van een touwtje en wijs 2 kinderen aan als 'tikker'. Zij krijgen de ballonnen en proberen de andere kinderen te raken zonder  dat ze het touwtje loslaten. Als een kind is geraakt (getikt) gaat hij naar de zijkant en voert een simpele opdracht uit. Als hij dat heeft gedaan mag hij weer meedoen aan het spel.

Ballonnen jacht

Voorzie de ballonnen van een kort touwtje en geef ze aan de helft van de groep kinderen. Zij moeten proberen deze nu in de lucht te houden met tikken terwijl de andere helft probeert 'm te kapen door het touwtje te pakken. Als er 1 is afgepakt moet het betreffende kind naar de kant en eerst een éénvoudige opdracht uitvoeren. Daarna mag hij zelf proberen er 1 te kapen. Het kind dat er 1 heeft gekaapt mag nu 'tikker' zijn.

Wij verkopen voor alle feestjes, partijen maar ook spelletjes kindvriendelijke versies in elke kleur en formaat. Bezoek de afdeling ballonnen op onze online webshop feestartikelen.nl

© 2014 feestartikelen.nl