zaterdag 11 oktober 2014

Pruiken voor feesten

Feestpruiken voor elke gelegenheid!

Feestartikelen.nl heeft feestpruiken in vele soorten en kleuren. De feestpruiken zijn uit voorraad leverbaar. Zo zijn er feestpruiken voor een themafeest, een Abraham of Sarah pop of voor bijvoorbeeld een toneelstukje.

Stijlvolle bolblinepruiken:

pruikcabaretturquoisekleinpruikboblijnbruinkleinpruikboblijnmulti

Mooie discopruiken:

pruikafromanrozeklein pruikchiquezwartkleinboogiebabeblondklein

Officiële Greasepruiken:

pruikdannyklein pruiksandykleinpruikpinkladyklein

Allemaal van een mooie kwaliteit en voor een goede prijs!

Zie http://www.feestartikelen.nl/categorie/feestartikelen/Pruiken/Dames/863/

  Feestelijke groet! Feestartikelen.nl    

Abraham en Sarah pop

abrahampop 

ABRAHAM of SARAH POP

Binnenkort een Abraham of Sarah in de familie- of kennissenkkring? Gebruik dan de handige Abraham pop of Sarah pop van Feestartikelen.nl! In een mum van tijd heeft u een leuke pop voor de deur staan. U vult de pop met kranten, trekt hem (of haar) wat leuke kleren aan, een masker erop en klaar!

Veel succes en vooral plezier met de Abraham of Sarah pop en vergeet niet een foto van uw creatie te posten in deze blog!

Feestelijke groet, Feestartikelen.nl

Ballonnen wetenswaardigheden

ballonnen voor modelleren

Ballonnen wetenswaardigheden

De meeste ballonnen zijn gemaakt van Latex. Latex is een natuurproduct en wordt vooral vanuit Brazilië geïmporteerd. De latex wordt daar gewonnen uit een rubberboom, de Hevea Brasiliensis in de vorm van een melkachtig sapje dat door een inkeping in de boom langzaam uit de boom loopt en wordt opgevangen om er later mooie ballonnen van te kunnen maken.

Omstreeks vanaf 1875 werden de zaailingen van deze bomen naar andere landen als Java en Ceylon geëxporteerd om daar vervolgens grote rubberplantages op te zetten. Toen de Braziliaanse autoriteiten zag dat hun lucratieve handel in gevaar kwam, werd de export van zaden strafbaar. Er was zelfs een periode dat de export van rubberboom zaden werd bestraft met de doodstraf. Bizar, dat kunnen we ons nu niet voorstellen laat staan dat we er aan denken als ons huis vol met ballonnen hangt.

latexOp dit moment komt voor onze ballonnen nog steeds zo'n 85% van alle latex van de rubberbomen uit Brazilië. Latex is dus een natuur produkt en derhalve ook biologisch afbreekbaar. Het verteren van zuivere latex ballonnen duurt ongeveer even lang als het verteren van een blad van een eikenboom.

Ballonnen bestaan al honderden jaren. Voor de ontdekking van latex gebruikte men andere materialen zoals een varkensblaas welke dan werd opgeblazen, gedroogd en beschilderd. Tijdens het Mardi-Gras festival in de VS worden op de dag voor as woensdag nog steeds ballonnen gemaakt van dierlijke blazen gebruik gemaakt.

De eerste latex versies werden overigens gemaakt door ene professor Michael Faraday in 1824. Dit geschiedde eigenlijk bij toeval bij een experiment met waterstof aan The Royal Institution in Londen.

De ballonnen zoals wij die nu kennen werden omstreeks 1825 door Thomas Hancock op de markt gebracht. Deze Hancock was tevens oprichter van de Britse rubber industrie. De machinale fabricatie van ballonnen vindt momenteel plaats in zo'n 45 landen over de hele wereld. Per dag worden er vele miljoenen gemaakt

Kijk op onze ballonnen afdeling in onze winkel voor het totale aanbod van al onze ballonnen.

© 2014 feestartikelen.nl

Themafeesten veel keuze

Themafeesten in alle soorten en maten

Wij kregen een tijdje geleden een vraag van iemand voor welke themafeesten wij artikelen zouden kunnen leveren.

Op mijn vraag welke thema's ze daarbij in gedachten had bleef het antwoord schuldig. Ze zei, laten we maar kijken voor welke thema's jullie spullen kunnen leveren dan maken wij daaruit wel een keuze voor welk themafeest we gaan.

We hebben intern overleg en besloten om met een ludiek antwoord te komen en met een lijst te komen met daarin voor elke letter van het alfabet een themafeest waarvoor wij themafeesten artikelen leveren. Hieronder onze lijst:
  • A: Apres Ski
  • B: Black and White
  • C: Circus
  • D: Disco
  • E: Eighties
  • F: Foto Decors
  • G: -
  • H: Hollywood
  • I: Indiaan
  • J: Jungle
  • K: -
  • L: Leger
  • M: Mexicaans
  • N: -
  • O: Oosters
  • P: Popstars
  • Q: …
  • R: Ruimtevaart
  • S: Sport
  • T: Tarzan & Jane
  • U: USA
  • V: VIP
  • W: Western
  • X: -
  • Y: -
  • Z: Zee en Strand
De reactie was overweldigend. Ze waren er heel blij mee en vonden het een leuk idee om dat lijstje onder de personeelsleden te verspreiden.

Enkele weken later werden we gebeld dat de keuze was gevallen  op het 'Eighties' thema. Het merendeel van het personeel waren 40'ers en 50'ers en die vonden het 'Eighties' thema het meest aansprekend. Nostalgie in themafeesten doet het overigens altijd goed. We konden daarop het feest aankleden met hoeden, pruiken, kostuums, scenesetters, ballonnen, slingers en tafeldecoratie voor een onvergetelijk feest.

Heeft u ook advies nodig voor uw te organiseren themafeesten? Weet u niet welk thema;s er zijn? Kijk op onze website onder het tabblad 'themafeesten' en u vindt daar artikelen voor meer dan 50 verschillende themafeesten. Nog veel meer dus dan in het alfabetische lijstje hierboven.

Wij leveren niet alleen tegen de laagste prijs, maar ook snel en u kunt alle artikelen online betalen met iDeal, Credit Card of op factuur achteraf. U bent in alle gevallen verzekerd dat u de beste artikelen krijgt. Snel en tegen de laagste prijs.

Ballonnen en ballonwedstrijden

ballonnen-ballonwedstrijden

Ballonwedstrijden

Vaak het doel maar zeker het leukste aspect aan dit soort is om jouw ballon het verst te laten komen. Op een gegeven moment na het opstijgen zijn ze uit het zicht verdwenen en ben je afhankelijk van anderen die jouw ballon vinden.

Hoe weet de persoon die er 1 vindt van wie deze is? Simpel aan elke ballon wordt een kaartje gehangen met daarop de adres gegevens en telefoonnummer van de eigenaar.

Je hoopt maar dat mensen de jouwe vinden en als ze gevonden zijn de kaartjes  lezen en de afzender bellen met de mededeling dat de jouwe gevonden is en vooral WAAR?

Hoe ver komen de ballonnen bij een wedstrijd

Er zijn een aantal factoren die bepalen welke wint omdat deze de langste afstand heeft afgelegd. Naast een stukje toeval en windkracht en windrichting en zaken als (plotselinge) luchtstromingen die u niet in de hand heeft zijn er gelukkig ook factoren die u zelf in de hand heeft.

De twee belangrijkste zijn:
  • De hoeveelheid gas die u in de ballon blaast. Te weinig is niet goed en indien u er teveel gas in blaast bestaat de kans dat deze door de zon zover uitzet dat ie barst
  • De kwaliteit. Goedkope ballonnen zullen eerder uit elkaar spatten onder invloed van druk, zon en weersomstandigheden. Koop dus altijd een goede kwaliteit.
Wij leveren alleen topkwaliteit ballonnen in onze afdeling ballonnen afdeling van onze internet shop. Super kwaliteit, goedkoop en indien op voorraad de volgende dag geleverd.

(c) Henk van Zon Feestartikelen BV

Themafeesten

themafeesten

Themafeesten zijn populair

Themafeesten worden over de hele wereld steeds populairder. Dat komt misschien ook wel omdat er zo ongelooflijk veel thema's zijn dat de kans dat je twee keer hetzelfde feest meemaakt uiterst klein is.

Ze geven je de kans om voor een paar uur iemand 'anders' te zijn en je in een andere wereld te wanen als danser(es), cowboy/cowgirl, boer(in), tarzan/jane of wellicht een circusartiest of een soldaat.

Waarom zijn ze zo populair?

Wij denken dat themafeesten hun toenemende populariteit te danken hebben aan het feit dat mensen zich graag verkleden en voor even 'iemand anders' willen zijn. Of het nou een stoere cowboy is op Western Style feest of een hoela hoep danseres op een Hawaii feest. Iedereen kan zijn of haar creativiteit kwijt bij het samenstellen van de outfit voor die specifieke feesten.

Vrouwen hebben een excuus om zich een keer minder galant te kleden en mannen kunnen een keer lekker slordig of wellicht stoer gekleed gaan. Voor iedereen is wel wat te bedenken voor alle denkbare thema's.

Wat is er zoal te koop?

Wij leveren voor meer dan 50 verschillende Themafeesten artikelen variërend van kostuums, borden, prints, discobollen en fotodecors tot aan schmink, vlaggen, slingers en ballonnen en vele tientallen andere artikelen voor alle denkbare thema's.

Themafeesten en bedrijfsuitjes

themafeesten-blog

Themafeesten

Als u als personeelsmanager, voorzitter van een feestcommissie of in welke hoedanigheid dan ook themafeesten wil gaan organiseren moet u zich daarbij een aantal zaken afvragen zoals ;'welke zijn geschikt'?

Niet alle themafeesten zijn geschikt voor elk publiek. De ene zal meer voelen voor een chique aankleding zoals een gekostumeerd bal terwijl een andere meer houdt van 'cowboy and western', 'halloween' of wellicht 'Disney' voor kinderen. Voor elk wat wils maar hoe komt u aan kleding, accessoires, neuzen, hoeden, pruiken en al de andere items die u voor uw feest nodig hebt?

Kleding

Daarnaast moet u zich afvragen hoe moeilijk of gemakkelijk het is om aan kleding, accessoires, ballonnen, versieringen et cetera voor uw themafeesten te komen. Er zijn bedrijven die 'turn-key' oplossingen leveren, dus: zaal, kleding en alles wat er bij komt kijken. U kunt ook het initiatief bij de 'feestgangers' neerleggen en ze zelf laten bepalen welke kleding ze zullen dragen. Dat kan door de kleding te huren om door de outfit en de hele entourage te kopen.

Huren of kopen

Huren is goedkoop maar lang niet iedereen zal een winkel in de buurt hebben waar hij of zijn kleding voor themafeesten kan huren. De laatste mogelijkheid is om alles te kopen. Dus feestkleding, maskers, pruiken, hoeden, versiering, decoraties, tafeldecoraties. Kortom alles wat nodig is om de themafeesten tot een succes te maken.

Het mooie van deze optie is, dat u de deur niet uit hoeft. U kunt alles wat u nodig heet online bestellen, betalen en vaak de volgende dag al thuis hebben. Wij hebben in onze winkel op onze themafeesten pagina alles wat u nodig hebt. Overzichtelijk, goedkoop en met een snelle levering.

(c) Henk van Zon Feestartikelen BV, Zwolle

Apres Ski Themafeesten

Themafeesten 'Winter time'

De winter is in aantocht en daarmee zijn ook de Apres ski feesten weer in zicht. Zoals bekend is Feestartikelen.nl de place to be voor al je themafeesten, zeker ook voor het Apres ski thema. Dus is er voor jou een Tiroler party, bierfeest, of apres ski party op komst dan ben je hier op het juiste adres!

De nieuwe collectie

Wij hebben onze collectie enorm uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. Veel artikelen importeren wij zelf uit Engeland en Amerika en zijn zodoende nergens anders te vinden.

Wil je dus echt een keer iets origineels? Check onze Themafeesten collectie!

APRESSKI THEMAFEESTEN

De "Photoprops" zijn nieuw dit jaar en zijn bij de andere themafeesten al een echte hit.

Scenesetter en Tiroler themafeesten

Naast deze leuke "photoprops" zijn er ook nog scenesetters om snel en gemakkelijk een complete ruimte te versieren.

Ook zijn er veel nieuwe Tiroler jurkjes en Lederhosen toegevoegd aan onze collectie. Apres ski feestkleding vindt u dus ook volop bij ons. klik voor onze complete collectie Apres ski feestkleding hier.

U leest het, Feestartikelen.nl is de place-to-be als u op zoek bent naar Apres ski themafeest ideeën. Of u het nu zelf organiseert of alleen 'acte de presence' geeft, het wordt een FEEST als u bij Feestartikelen.nl bent geweest ;-). Veel kijkplezier en wij zien erg graag foto's van aankleding of feestkleding tijdens uw Apres ski party! Post ze hier en de leukste foto verdiend een mooie prijs.  

*Ben je op zoek naar nog meer leuke themafeest ideeën? Check dan onze volledige collectie themafeesten decoraties voor meer dan tachtig verschillende thema's!

Themafeesten en decoraties

Themafeesten decoraties

Binnenkort verkrijgbaar bij Feestartikelen.nl: Themafeest decoraties in meer dan 40 verschillende thema's! Deze worden door Feestartikelen.nl zelf geïmporteerd en zijn uniek in Nederland. Zo zijn er o.a. de volgende thema's verkrijgbaar:

Hollywood, Disco, Jungle, Zon, zee en strand, Circus, 50's, 60's, 80's, Classic games, Sneeuw, Tropisch, Ruimtevaart etc.

Alleen verkrijgbaar bij Feestartikelen.nl!

Abraham en Sarah versiering

abrahamensarahversiering 50 jaar, het is nog altijd de leeftijd waar het meest aan wordt gedaan. Je hebt immers Abraham of Sarah gezien! Dat kun je maar beter goed vieren!

Met de Abraham en Sarah versiering van Feestartikelen.nl wordt het één groot feest. De vrolijkste slingers gecombineerd met de leukste decoraties veranderen elke kamer in een feestelijke ruimte. 50 jaar worden is nog nooit zo leuk geweest!

In de categorie 'Abraham & Sarah' vindt u ballonnen, slingers, vlaggenlijnen, maskers en natuurlijk cadeau-artikelen. De verkeersborden lijn is erg populair: Combineer de vlaggenlijn, de papieren slinger en het grote verkeersbord, allemaal voor 50 jaar, Abraham of Sarah!

Natuurlijk is er ook een makkelijk zelf op te vullen pop verkrijgbaar. Hiermee maakt u gemakkelijk een Abraham pop of een Sarah pop. Vergeet niet een leuk masker mee te bestellen!

Wij wensen u veel plezier met onze Abraham, Sarah en 50 jaar versiering!

We zijn erg benieuwd: Hoe gaat u het huis versieren? We zouden het leuk vinden als u uw foto's post!      

Ballonnen

waterballonnen

Ballonnen om te gooien

Waterballonnen zijn vergelijkbaar met granaten in zomerse ballonnen gevechten. Je gebruikt het om je tegenstander aan te vallen of om je zelf te verdedigen tegen de ballonnen van je tegenstanders. Hoe simpel kan het zijn. Je koopt een zakje ballonnen, giet ze vol met water en je gooit ze naar elkaar met de bedoeling dat  ze kapot gaan en je tegenstander kletsnat wordt. De meeste zijn gemaakt van latex. Er zijn ook hulpstukken verkrijgbaar die je op de kraan kunt bevestigen en waarmee je het water er gemakkelijk in kunt laten stromen.

Niet alleen in NL

Het gebruik van waterballonnen is niet beperkt tot Nederland. In veel landen over de hele wereld worden ze net als hier in Nederland gebruikt als zomers tijdverdrijf en als een geweldig leuke manier om verkoeling tegen de zomerse hitte te zoeken voor jong en oud.

Azië

Ze zijn ook erg populair in veel andere landen bij de viering van lokale feesten zoals Carnaval maar worden ook bij heilige feesten in India en het wereldberoemde Songkran festival in Thailand gebruikt.

Italië

In Italië worden waterballonnen traditioneel gebruikt om het einde van het schooljaar te vieren tijdens de laatste dag van dat schooljaar. Deze traditie wordt ook gevolgd door Junior High en middelbare scholieren in de VS, over het algemeen de 9e of de 10e juni.

Pasen

Wist u dat waterballonnen traditioneel als onderdeel van Paasmaandag werden gebruikt in sommige Katholieke landen? Die dag wordt ook wel 'Wet Monday' genoemd. In Polen heet het 'Śmigus-Dyngus'. Vroeg in de ochtend wekken de jongens de meisjes door een emmer water over hun hoofden te gooien.

Die emmer is vandaag inmiddels vervangen door ballonnen gevuld met water.

Wat een zakje latex artikelen, een zomerse dag en een beetje water al niet voor plezier kunnen zorgen. Onschuldig, ongevaarlijk, relatief goedkoop en nagenoeg oneindig plezier. Voor jong en oud.
Wij leveren topkwaliteit water ballonnen snel en tegen de scherpste prijs. Wij verkopen ze in onze webshop als zakje met 50 kleine waterballonnetjes in de kleuren rood-geel-groen.

Nieuw tekst ballonnen Jumbo

tekst-ballonnen

Tekst ballonnen

De enige ballonnen die wij leveren en die niet van qualatex zijn gemaakt zijn binnen. Je hoeft deze ballonnen niet op te blazen en ze klappen ook niet, lekken niet en verkleuren niet of nauwelijks in de zon.

Ze  worden ook niet per zakje verkocht en je kunt ze niet (laten) bedrukken omdat ze voor een totaal ander doel gebruikt. Het gaat hier namelijk om onze nieuwe 'tekstballonnen'.

Tekstballonnen zijn stickers in de vorm van een cartoon-achtige ballon waar je wat op kunt schrijven om deze vervolgens op een cadeau of wat dan ook te plakken. Staat toch altijd leuker dan een stukje papier. Met name de heren wil zich er nog wel eens 'gemakkelijk' af maken door snel een stukje papier te knippen en dat als semi tekstballon op een cadeau te plakken. Laat zien dat je energie en een paar centen voor je vrouw over had en gebruik hiervoor onze vellen met tekstballonnen.

Wij leveren ze als vel met 2 grote (makkelijk verwijderbare) stickers. Afmeting: 14 x 28cm. Eenvoudig weer te verwijderen van de meeste oppervlaktes. Wel eerst even testen en natuurlijk te verkrijgen in onze winkel op de afdeling Slingers en decoratie en dus niet op de afdeling ballonnen.

(c) 2014 Feestartikelen.nl