zaterdag 11 oktober 2014

Ballonnen

waterballonnen

Ballonnen om te gooien

Waterballonnen zijn vergelijkbaar met granaten in zomerse ballonnen gevechten. Je gebruikt het om je tegenstander aan te vallen of om je zelf te verdedigen tegen de ballonnen van je tegenstanders. Hoe simpel kan het zijn. Je koopt een zakje ballonnen, giet ze vol met water en je gooit ze naar elkaar met de bedoeling dat  ze kapot gaan en je tegenstander kletsnat wordt. De meeste zijn gemaakt van latex. Er zijn ook hulpstukken verkrijgbaar die je op de kraan kunt bevestigen en waarmee je het water er gemakkelijk in kunt laten stromen.

Niet alleen in NL

Het gebruik van waterballonnen is niet beperkt tot Nederland. In veel landen over de hele wereld worden ze net als hier in Nederland gebruikt als zomers tijdverdrijf en als een geweldig leuke manier om verkoeling tegen de zomerse hitte te zoeken voor jong en oud.

Azië

Ze zijn ook erg populair in veel andere landen bij de viering van lokale feesten zoals Carnaval maar worden ook bij heilige feesten in India en het wereldberoemde Songkran festival in Thailand gebruikt.

Italië

In Italië worden waterballonnen traditioneel gebruikt om het einde van het schooljaar te vieren tijdens de laatste dag van dat schooljaar. Deze traditie wordt ook gevolgd door Junior High en middelbare scholieren in de VS, over het algemeen de 9e of de 10e juni.

Pasen

Wist u dat waterballonnen traditioneel als onderdeel van Paasmaandag werden gebruikt in sommige Katholieke landen? Die dag wordt ook wel 'Wet Monday' genoemd. In Polen heet het 'Śmigus-Dyngus'. Vroeg in de ochtend wekken de jongens de meisjes door een emmer water over hun hoofden te gooien.

Die emmer is vandaag inmiddels vervangen door ballonnen gevuld met water.

Wat een zakje latex artikelen, een zomerse dag en een beetje water al niet voor plezier kunnen zorgen. Onschuldig, ongevaarlijk, relatief goedkoop en nagenoeg oneindig plezier. Voor jong en oud.
Wij leveren topkwaliteit water ballonnen snel en tegen de scherpste prijs. Wij verkopen ze in onze webshop als zakje met 50 kleine waterballonnetjes in de kleuren rood-geel-groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten