zaterdag 25 oktober 2014

Themafeesten en Sinterklaas


Sinterklaas

Dit themafeest onder de themafeesten staat over een paar weken weer voor de deur en is tevens het grootste kinderfeest van het jaar. Van alle themafeesten is het Sinterklaas feest met stip het meest bekende en de oudste. Volgens Wikipedia wordt het al sinds 1850 gevierd maar de geschiedenis van Sinterklaas zelf gaat nog veel verder terug.

De hoofdpersonen op dit jaarlijkse terugkerende feest zijn natuurlijk Sinterklaas (Sint-Nicolaas) met zijn Zwarte Pieten medewerkers. Het feest wordt jaarlijks op 5 en 6 december in Nederland, België en in enkele (voormalige) Nederlandse koloniën gevierd en ook nog steeds in de tientallen expat verenigingen van geëmigreerde Nederlanders over de hele wereld.

De figuur Sinterklaas is een statige oude wijze maan met een lange witte baard en haren die op een witte schimmel rijdt. Hij wordt bijgestaan door een leger intelligente en soms grappige Zwarte Piet medewerkers.
Natuurlijk kan Sinterklaas niet alles alleen doen en heeft dus een leger van hulp Sinterklazen en hulp Zwarte Pieten. Op het oog echter is het verschil met de echte Sinterklaas en Zwarte Pieten niet of nauwelijks te zien. Alleen een geoefend oog ziet wie de echte Sinterklaas is.

Om als hulp Sinterklaas en hulp Zwarte Piet aan dit themafeest der themafeesten te kunnen meedoen moeten zij natuurlijk over kleding en andere hulpstukken beschikken die de echte ook hebben.

Wij leveren in onze winkel alles wat u nodig hebt om er net zoals de echte Sinterklaas en Zwarte Piet te kunnen uitzien. Van Sinterklaas kostuums en baarden tot aan Zwarte Piet hoofddeksels, schminck, ringen en handschoenen en ballonnen met Sinterklaas en vlaggen en slingers om ook bij u thuis de juiste sfeer te creeëren. Natuurlijk verkopen wij ook veel kado's aan Sinterklaas vanuit onze geweldige webshop. Sinterklaas is als sinds jaar en dag een grote en trouwe klant van onze webshop en feestwinkel in Zwolle.

Het enige wat wij niet verkopen is een schimmel.

Wij verkopen niet alleen een keur aan artikelen voor het Sinterklaas feest maar voor meer dan 50 verschillende themafeesten.

Tekening van de Heilige Nicolaas uit de 16e eeuw

vrijdag 24 oktober 2014

Modelleren met ballonnen


Ballonnen modelleren

'Ballon modelleren' omvat technieken waarmee je figuren kunt maken van opgeblazen ballonnen, bij voorkeur speciale modelleer versies. Sommige mensen noemen het ook wel ballonknopen of ballonvouwen.

Het leuke van modelleren is dat iedereen het kan leren. Met een een instructie video en een zakje modelleer ballonnen maak je voor je het weet de leukste figuren. En niet alleen kinderen, ook volwassenen vinden het leuk. Er worden zelfs speciale workshops voor volwassen en kinderen gegeven waarbij je in 1 middag de basisgrepen en technieken leert om snel zelf al de leukste figuren te maken.

Er zijn zelfs artiesten/entertainers die op braderieën, feestjes, pretparken et cetera de bezoekers en deelnemers vermaken met het soms razendsnel in 'elkaar draaien' van de meeste speelse figuren. Ook clowns gebruiken het vaak in hun optredens.

Om figuren te maken heb je eigenlijk maar twee dingen nodig. Natuurlijk ballonnen, het liefst dunne lange en een pompje of een paar goede longen. Als u een workshop heeft gevolgd of een instructievideo heeft aangeschaft leert u meestal als eerste om een hondje (teckel) als figuur te maken. Voordeel van een teckel als figuur is dat het als basis kan dienen voor veel andere figuren zoals een giraffe of een konijn.

Het is zelfs mogelijk om maar met 1 ballon een dierfiguur te maken zoals een aap, beer of een struisvogel. Door er meerdere aan elkaar te knopen kunt u vanzelfsprekend de meest ingewikkelde figuren maken.

Modelleren staat garant voor uren plezier met alleen maar een zakje ballonnen. Goedkoop vertier dus.

In Nederland zijn zelfs verenigingen waar je je bij kunt aansluiten als je modelleren met ballonnen leuk vindt. De twee grootste zijn United Twister en Twister. Als u lid wordt deelt u niet alleen uw passie maar leert u ook trucjes en technieken van anderen. Deze verenigingen geven ook vaak workshops of nodigen artiesten uit die voordoen hoe u bepaalde figuren kunt maken.

Wij leveren in onze winkel zowel een keur aan ballonnen om te modelleren en pompjes en nog veel meer hulpmiddelen.

Kijk hier naar een youtube instructie video over het modelleren met ballonnen

&copy feestartikelen.nl

zondag 19 oktober 2014

Ballonnen als beleving


Onze ballonnen maken uw feest tot een nog groter feest

ballonnen van feestartikelen.nl worden om heel uitlopende redenen gekocht. Het gemeenschappelijk van elke reden is dat het feestelijke karakter. Zo wordt elk feest een nog groter feest,  in bijna elke kleur van de regenboog en van groot tot klein.

Om op te hangen om ballondecoraties mee te maken maar ook verkopen wij ze waarmee u een kinderfeestje extra cachet kunt geven namelijk onze modelleer ballonnen.

Hiermee kunt u met wat handigheidjes al snel leuke voorwerpen zoals dieren maken. Kinderen vinden dat geweldig. Wij verkopen een DVD waarmee u stapsgewijs leert om al snel de leukste figuren te maken. Geweldig voor elk kinderfeestje.

Onze online shop

In onze online shop kunt u snel en zeer overzichtelijk kiezen uit verschillende categorien zoals: bedrukte, effen gekleurde, Jumbo ballonnen, modelleer-, leeftijd- en LED ballonnen maar ook hulpmiddelen zoals strips, DVD's, ophangsystemen, ballonkaartjes, pompen, strips, ballonsluiters en nog veel meer.

Wij leveren ze niet alleenn. Wij geven ook advies als u niet precies weet welk geschikt zijn voor uw feest of advies over wat u nodig heeft aan hulpmiddelen. Bel of mail ons in dat geval gerust. Wij geven u met alle plezier een perfect advies op maat voor uw feestje.

© 2014 Henk van Zon Feestartikelen BV.