zaterdag 25 oktober 2014

Themafeesten en Sinterklaas


Sinterklaas

Dit themafeest onder de themafeesten staat over een paar weken weer voor de deur en is tevens het grootste kinderfeest van het jaar. Van alle themafeesten is het Sinterklaas feest met stip het meest bekende en de oudste. Volgens Wikipedia wordt het al sinds 1850 gevierd maar de geschiedenis van Sinterklaas zelf gaat nog veel verder terug.

De hoofdpersonen op dit jaarlijkse terugkerende feest zijn natuurlijk Sinterklaas (Sint-Nicolaas) met zijn Zwarte Pieten medewerkers. Het feest wordt jaarlijks op 5 en 6 december in Nederland, België en in enkele (voormalige) Nederlandse koloniën gevierd en ook nog steeds in de tientallen expat verenigingen van geëmigreerde Nederlanders over de hele wereld.

De figuur Sinterklaas is een statige oude wijze maan met een lange witte baard en haren die op een witte schimmel rijdt. Hij wordt bijgestaan door een leger intelligente en soms grappige Zwarte Piet medewerkers.
Natuurlijk kan Sinterklaas niet alles alleen doen en heeft dus een leger van hulp Sinterklazen en hulp Zwarte Pieten. Op het oog echter is het verschil met de echte Sinterklaas en Zwarte Pieten niet of nauwelijks te zien. Alleen een geoefend oog ziet wie de echte Sinterklaas is.

Om als hulp Sinterklaas en hulp Zwarte Piet aan dit themafeest der themafeesten te kunnen meedoen moeten zij natuurlijk over kleding en andere hulpstukken beschikken die de echte ook hebben.

Wij leveren in onze winkel alles wat u nodig hebt om er net zoals de echte Sinterklaas en Zwarte Piet te kunnen uitzien. Van Sinterklaas kostuums en baarden tot aan Zwarte Piet hoofddeksels, schminck, ringen en handschoenen en ballonnen met Sinterklaas en vlaggen en slingers om ook bij u thuis de juiste sfeer te creeëren. Natuurlijk verkopen wij ook veel kado's aan Sinterklaas vanuit onze geweldige webshop. Sinterklaas is als sinds jaar en dag een grote en trouwe klant van onze webshop en feestwinkel in Zwolle.

Het enige wat wij niet verkopen is een schimmel.

Wij verkopen niet alleen een keur aan artikelen voor het Sinterklaas feest maar voor meer dan 50 verschillende themafeesten.

Tekening van de Heilige Nicolaas uit de 16e eeuw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten