donderdag 13 november 2014

Spelletjes met ballonnen - deel 2

Goocheltrucs

Prepareer een ballon, voor de truck, door er een klein stukje plakband op te plakken. Tijdens de show kan er dan, door het plakband heen, een kop speld in worden gestoken zonder dat ie knalt.

Raket

Materiaal: 1 ballon, 1 dik rietje, plakband en touw. Knip van het rietje een stuk van ongeveer 3 cm. Haal een dun touw van enkele meters lang door het rietje. Maak het rietje met plakband vast aan de ballon vast en span het touw tussen twee stokken. Opgelet: het touw moet strak gespannen zijn! Blaas de ballon op en laat hem los. Hij zal als een raket wegvliegen. Je kunt de kinderen eerst laten voorspellen wat er zou gaan gebeuren. Daarna uitvoeren en kijken wie er gelijk heeft. Hoe komt het nou dat die ene zo hard gaat?

Race

Welk tweetal krijgt binnen een minuut, zonder handen, de meeste ballonnen naar de overkant? Mogelijkheden: tussen de hoofden klemmen; of tussen de buik, rug of zijkant. Individueel: tussen je enkels of je knieën klemmen. Erg leuk in estafettevorm.

Boos

Wrijf twee ballonnen (voorzien van een touwtje) met een droge wollen doek statisch. Probeer ze hangende aan hun touwtjes naast elkaar te hangen. Dit zal niet lukken, ze stoten elkaar af. Ze kunnen wél een poosje aan het plafond kleven.

Tennisballen

Houd een tennisbal vast in je “goede” hand, geef er tikjes mee tegen de ballon. Op deze manier deze hoog houden. Kun je de tennisbal stuiten, terwijl je de ballon hoog houdt? Kun je misschien ook meer keer stuiten met de tennisbal? Of kun je de tennisbal in de lucht gooien, terwijl je de ballon ook in de lucht houdt? Probeer de tennisbal hoog te houden met de ballon, dat is heel moeilijk.

U kunt uw ballonnen online bestellen in onze winkel op http://www.feestartikelen.nl/ballonnen/

© 2014 Henk van Zon Feestartikelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten