maandag 15 december 2014

Themafeesten en de flowerpower hippie tijd

Hippiefeest Themafeesten

Het ontstaan van de hippietijd

De hippie tijd ook wel de'flowerpower tijd' was een beweging die in de 60-er jaren overwaaide uit de Verenigde Staten. Het woord 'flowerpower' is bedacht door de Amerikaanse dichter Allen Ginsberg in 1966.

De beweging ontstond op een universiteitscampus in San Fransisco waar de toen nog onbekende popgroep Doors een optreden gaven. Toen daarna de Beatles deze nieuwe trend ook oppakten en zich met hun album 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club' met deze beweging indentificeerden kwam de flowerpower beweging pas goed op gang

De mensen die zich met deze flowerpower subcultuur indentificeerden werden 'hippies' genoemd. Ze rookten vaak wiet, luisterden naar hun eigen (psychedelische) muziek en leefden vaak in communes. Ook protesteerden ze vaak tegen oorlog, armoede en honger in de wereld. Met name de oorlog in Vietnam was een dankbaar onderwerp voor de hippies in die tijd.

Hippie kleding en toebehoren voor uw themafeesten

Feestartikelen.nl is de onbetwiste Nr.1 in Hippie kleding voor Themafeesten. De hippiefeesten zijn 1 van de meest populaire themafeesten. Het is een feest van herkenbaarheid voor heel veel mensen die deze tijd zelf hebben meegemaakt en wellicht zelf hippie zijn geweest. Veel kleur, wilde haardracht en opvallende kleding.

Flowerpower Themafeesten kleding voor jong en oud Voor zowel mannen als vrouwen hebben we een ruime collectie aan themafeesten artikelen voor elke hippiefeest. Kijk op onze website voor een keur aan hippie kostuums voor uw flowerpower themafeesten en de voor die tijd zo kenmerkende brillen met gekleurde brillenglazen zoals de bekende 'John Lennon bril'.

Online goedkope hippie/flowerpower kleding kopen Wilt u liever de hippiekleding vooraf zien, voelen en eventueel passen bent u natuurlijk ook welkom in onze schitterende en grote feestartikelen winkel in Zwolle. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van deze en andere themafeesten? Neem dan gerust contact met ons op op 038 4232683 of stuur een mail naar info@feestartikelen.nl.

© 2014 Henk van Zon Feestartikelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten